
Det här receptet har jag plankat från Nigella och ett program jag såg på TV4+ här om kvällen. Jag har inte hittat receptet i ord, så jag höftar till det lite.
Man behöver:
500 g Pilgrimsmusslor (inhandlas med fördel på Asiatiska butiker = mkt billigare!)
2-3 Chorizokorvar i valfri styrka
2-3 burkar Kikärtor
1 påse/ask Ruccolasallad
2 msk Hel Spiskumming
Vitlöksolja att steka i (Oil & Vineger har flera att välja på)
4 msk Sherry
Persilja
Och så här gör man:
Skölj kikärtorna noga.
Häll en stadigskvätt vitlöksolja i stekpannan eller järngrytan, tjonga ner den hela spiskumminen och fräs tills den börjar dofta. På med kikärtorna och rör runt och tills det bli varmt. Pytsa därefter i salladen tills den gonar till sig och häll därefter i sherryn. Låt det puttra en liten stund så själva alkoholdoften reducerats. På med lock och av från värmen och låt stå.
Slanta korven och dela eventuellt musslorna.
Fräs på korvbitarna tills de svettas ur sig sin egen olja och röda kryddning. Ta upp korven, helst med hålslev eller liknande, så att oljan stannar kvar i pannan.
Lägg i musslorna i pannan och låt fräsa en liten stund. Så, tillbaka med koven, låt bli varmt och på med lite persilja och voilá - klart att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar