
Mm, fantastiskt gott som snacks!
Jag brukar blanda i soltorkade tranbär eller russin också.
Jag brukar blanda i soltorkade tranbär eller russin också.
Gör så här:
Sätt ugnen på +200C
Koka upp ett par deciliter vatten tillsammans med kanske en halv deciliter salt.
Ta kastrullen av värmen och häll i en påse sötmandel. Låt mandlarna ligga i vattnet ett tag, men inte så länge så att skalet lossnar. Häll av vattnet och lägg mandlarna i långpanna. Jag brukar salta ytterligare eftersom jag älskar salt, men enligt andra, ska det inte behövas.
In i ugnen i ca 10-12 minuter, ut och svalna. Mandlarna måste vara helt kalla innan dom äts, annars är konsistensen lite sunkigt mjuk.
Så, häll upp i en skål och blanda med ev. tranbär eller russin.
1 kommentar:
Tack så mycket för detta veganska och smaskiga recept.
Skicka en kommentar