Det här blir en suveränt god soppa som jag fick mosa i mig av i fredags, hemma hos min kära kollega Susanna. Hon serverade den med några sorts snittar på smördeg med potatis och ost (kanske ska vigga det receptet också?). Men soppan kan också serveras med ett gott (helst nybakat där hemma) bröd och en god ost!
Ingredienser till 6 portioner:
1 kg Tomater - färska eller konserverade
1 Gul Lök
1 msk Smör
1 tsk Salt
1 krm Vitpeppar
2 tsk Socker - eller Honung
½ liter Grönsaksbuljong
1 Vitlöksklyfta
1 ½ msk Vetemjöl (eller siktat Dinkelmjöl)
1 Lagerblad
1 dl Grädde
2 msk Sherry - men det kan uteslutas.
Gör så här:
Fräs löken i smör en stund utan att den tar färg. Tillsätt skållade, eller konserverade tomater och koka ihop lite grann. Häll blandningen i en matberedare och kör soppan slät. Tillbaka i kastrullen och tillsätt kryddorna och buljongen. Koka i ca 20 minuter på svag värme. I med mjölet utrört i lite vatten och koka ytterligare några minuter. Tillsätt tillslut sherry och grädde och blanda om och se till att hålla varmt till servering.
Så enkelt och så gott! The easy way is the right way!!
Tack, Susanna!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar