Jag har aldrig tänkt på, att man kan ha kött direkt i pannan när man rostar rotfrukter. Jag har alltid mekat med biffar eller annat till, för att det ska bli en komplett rätt. Men, så hittade jag det här i någon av kvällstidningsbilagorna i söndags och vips - en allt-i ett-rätt.
Ingredienser jag själv använde igår:
5-6 morötter
½ kålrot
6 polkabetor*
2 pkt tärnad bacon**
1 msk olivolja (kan uteslutas med tanke på baconet som "fettar av sig")
Flingsalt
* muterade rödbetor, randiga, snygga råa, men mister effekten när de rostas. Smakar ungefär som rödbetor
**använder färdigtärnat för det blir lite kraftigare än om man tärnar skivat bacon själv
Do like this:
Skala och skär rotfrukterna i stavar. Lägg i långpanna, blanda ev. 1 msk olivolja med salt och häll över, eller lägg bara i baconet, blanda runt och strö över flingsalt.
Rosta i 225 gragder i ca 20 min. Rör om ett par gånger.
I tidningen som gav detta galanta tips, fanns även en sås att ha till. Den uteslöt jag, men någon annan kanske vill testa?
Senapssås
2 dl créme fraiche
1 msk grovkornig senap
½ tsk strösocker
½ tsk salt
Blanda allt och servera till varmrätten.
Tugga och njut!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar