torsdag 29 november 2007

Fisksås, min nya "måste" ingrediens

Efter en tur med matkaravan har jag blivit helt såld på fisksås!
Jag har det i allt som flyter i stort sett. Köttfärssås, grytor, stroganofer etc.
I bland bär det lite emot, för det luktar apskit...

Lukta inte! Bara använd ett par stänk. Fisksås kan du köpa i asiatiska butiker och eventuellt i extremt välsorterade matvarubutiker.



Så här har matkaravan själva skrivit på sin hemsida:

Fisksås tillverkas av olika sorters fisk och skaldjur. Det tar ett tag att vänja sig vid doften av ankommen fisk. Hemligheten ligger i doseringen — fisksåsen ska bara anas. Då ger den en fin, fyllig smak som dessutom lyfter fram andra ingredienser. Tänk på den som Asiens buljongtärning. Vietnamesisk fisksås har mer skjuts än den thailändska. Tiparos är ett bra och billigt märke. Oyster brand är nästan luktfri och passar ängselmagade.

Så, skriv upp det på kommande att-köpa-lista om du inte ännu testat!!

Inga kommentarer: